Top Destinacije

Uređenje mjesta 7 Naša ocjena
7.00
Zabavni sadržaji7
Ljubaznost domaćina8
Turistički djelatnici6
Prosječna ocjena korisnika 9.25
Pretpostavlja se da je Pelješac nekada bio otok, ali se nanosima pijeska kod Stona širokim kilometar i pol povezao s kopnom te postao poluotok.
Najviši vrh ovog brdovitog kraja je Sveti Ilija kojeg još nazivaju Zmijsko brdo.

 
OREBIĆ
Orebić je mjesto pomorskih kapetana  Dubrovačke Republike koji su svojim jedrenjacima plovili svjetskim morima. Brojne brodovlasničke obitelji postajale su sve bogatije i sve moćnije te počinju zajednički ulagati u velike jedrenjake. Danas je Orebić vrlo šarmantno turističko odredište sa prekrasnom prirodom i veličanstvenim bistrim morem.
Na brojnim plažama povezanim prekrasnom dugom šetnicom gosti uživaju u nestvarnoj ljepoti mora. Ono što je najljepše, plaže nisu prenatrpane i uvijek ima dovoljno prostora za ručnik.
U središtu Orebića je crkva Pomoćnice kršćana iz 19. stoljeća. U njoj se čuvaju brojne srebrne umjetnine i zavjetne slike pomoraca.
Pozornost nam privlače fantastični miomirisi jer u gotovo svakom vrtu rastu limuni i naranče.
Na brdašcu iznad Orebića nalazi se vrlo zanimljiv Franjevački samostan i crkva Sv. Gospe od Anđela. Predaja govori da su orebički kapetani i pomorci prilikom odlaska i povratka s putovanja sirenama pozdravljali Gospu od Anđela u znak zahvalnosti i traženja zaštite. Franjevci bi odgovarali zvonjavom s crkvenog zvonika. S vidikovca se pruža fantastičan pogled na Korčulu i otočiće u Pelješkom kanalu. Vegetacija i prozirnost mora jednostavno oduzimaju dah.
Uz samostan se nalazi groblje s vrlo zanimljivim spomenicima i kriptama, a naročito nas se dojmio mauzolej obitelji Mimbelli, radi kipara Ivana Rendića. Obitelj Mimbelli bila je vrlo bogata obitelj trgovaca, brodovlasnika i kapetana a prati je vrlo žalosna sudbina. Bogati orebički kapetan Antun Mimbelli nije dozvoljavao svome sinu jedincu Baldi da se oženi njihovom sluškinjom u koju je mladić bio neobično zaljubljen. Baldo nikada nije prežalio svoju ljubav i nikada se nije oženio te je njegovom smrću prekinuta loza obitelji. Tijekom života nesebično je financirao svoj Orebić ali je na ovom groblju dao sagraditi mauzolej kao uspomenu na nesretnu ljubav. Ističe se skulptura mlade žene s vrčem u ruci okrenutim prema dolje, što simbolizira istjecanje vode i kraj loze Mimbelli.
 
VIGANJ
Ljubitelji sportova na vodi i aktivnog odmora ne mogu pronaći bolje mjesto za odmor od Vignja na Pelješcu. Ovo malo mjesto također posjeduje dugu pomorsku tradiciju što se vidi po lijepim kamenim kućama nekadašnjih moreplovaca i kapetana.
Osim nekoliko lijepih kampova smještaj se nudi u privatnim apartmanima. Vlasnici četveronožnih ljubimaca ovdje će pronaći pravi raj za sebe i svoje ljubimce.
Viganj je top destinacija za surfere svih vrsta zahvaljujući maestralu koji ovdje gotovo neprekidno puše. Rekreativci i sportaši svih kategorija ovdje 
uživaju u miru i prekrasnoj netaknutoj prirodi. 

Gotovo od rane zore tijekom cijelog dana sve vrvi od sportaša i rekreativaca koji se bave svim zamislivim i nezamislivim aktivnostima. U večernjim satima u nekoliko objekata organiziraju se ludi i nezaboravni partyji koji traju cijele noći, pa čak i po nekoliko dana neprekidno.

Bili ste ovdje? Ocijenite i komentirajte!