Top Destinacije

Konoba Galija

CAVTAT

Okus i kvaliteta hrane 8 Naša ocjena
7.75
Usluga7
Ambijent8
Urednost8
Prosječna ocjena korisnika 5.40
Na samom kraju cavtatske rive smjestila se taverna Galija koja je poznata po svojim nagrađivanim specijalitetima. Danas se ovdje nude vrhunska jela koja kreiraju mladi chefovi kombinirajući stoljetnu tradiciju i modernu kreativnu kuhinju. Ambijent je odličan, a taverna je lijepo dekorirana zanimljivim svijećnjacima i ribarskim mrežama. Osobito nas se dojmio put bijelih stopa na podu terase i ubrzo smo saznali da one imaju i svoju svrhu – ako ih pratite, odvesti će Vas ravno do toaleta. Vrlo kreativna ideja! Uz dobar zvuk mladog jazz banda i fine mirise iz obližnje otvorene kuhinje, sa znatiželjom smo prolistali jelovnik. Na preporuku našeg zanimljivog domaćina, gospodina Mislava, odlučili smo kušati predjelo iz posebnog menua „Biser mora“ kojim je osvojio 1. mjesto na natjecanju za profesionalne kuhare 2008. godine.
Domaći ravioli punjeni rikotom, mladim patatama i jastogom u umaku od morskog ježa, očarali su nas kombinacijom okusa. Zaista izvanredno!
Iduće jelo koje smo isprobali bili su medaljoni od jastoga u umaku od cherryja i mirisnih trava, s crnom domaćom paštom. Senzacionalni spoj okusa nas je oduševio.
Jadranske lignje i tikvice sa žara uz svježu blitvu, začinjene limunom, ružmarinom i maslinovim uljem bile su lagano glavno jelo koje se svojom kvalitetom i okusom savršeno uklopilo u ovu lijepu večeru.
Parfe torta od sira s vrućim višnjama, savršenog izgleda i još boljeg okusa, u potpunosti se uklopila u ovu slasnu večeru.
 
 
Povratak na prethodnu stranicu

Bili ste ovdje? Ocijenite i komentirajte!