Top Destinacije

Konoba Nebuloza

RIJEKA

Titov trg 2/b, 51000 Rijeka
+385 (0)51 374 501
www.konobanebuloza.com
info@konobanebuloza.com

Okus i kvaliteta hrane 9 Naša ocjena
9.00
Usluga10
Ambijent8
Urednost9
Prosječna ocjena korisnika 8.73
U samom središtu grada Rijeke nalazi se konoba „Nebuloza“.
Konoba je poznata po odličnoj kuhinji i prihvatljivim cijenama te smo i mi odlučili isprobati specijalitete koji se ovdje nude.

Nakon što smo se smjestili uz prozor s prekrasnim pogledom na Rječinu, kušali smo domaći aperitiv – izvrsnu rakiju od limuna.
Kuver nam je otvorio apetit – mousse od šparoga i paške skute te jadranska kozica u zelenim mrvicama na posteljici od cikle, sve jako lijepo servirano. Uz predobar domaći kruh, kuver smo u slast pojeli. Nazdravili smo vrhunskom istarskom bijelom malvazijom i odlučili se za jednu slow food večeru s puno različitih jela.

Hladno predjelo nas je oduševilo – rapsodija od nekoliko vrsta carpaccia: na mariniranoj tikvici carpaccio od marinirane tune i marinirani škamp, zatim carpaccio od gofa, carpaccio od hobotnice, carpaccio od svježe tune  te od brancina punjenog šparogama. Od svega pomalo i zaista posebno ukusno.

Nakon hladnog predjela, vrijeme je za toplu juhicu. Isprobali smo vrhunski bujabez na primorski te juhu capuccino od šparoga. Izvrsno, ukusno, prekrasno prezentirano. Toplo predjelo koje je slijedilo nas je očaralo - šurlice sa škampima na tradicionalan način, njoki s tartufima i jadranskim kozicama, crni rižoto i fritaja sa šparogama. Uz još malo svježe ribanog tartufa, naš doživljaj  je potpun.
 
Rapsodija večere se nastavlja glavnim jelom – file brancina u vakuumu na podlozi domaće salse i juhe od škampa uz palentu na žaru, hobotnica na žaru s pireom od koromača te file morskog psa na žaru s povrćem iz woka.

I na kraju, vrijeme je za desert. Uz desert, naravno ide i slatkasto vino – vrhunski istarski muškat. Prekrasna prezentacija  i čaroban okus deserta oduševili su nas: sorbet od jagode, tiramisu od jagode i jagode u crvenom papru s reduciranim acetom balsamicom  ili čokoladni souffle uz sladoled od vanilije. Koji je desert bolji?  Nismo mogli odlučiti, jednako smo uživali u oba.
 
Sva jela bila su vrhunski spravljena i prezentirana, domaćini su vrlo simpatični i ljubazni, a lijepo uređen ambijent s pogledom na rijeku Rječinu vrlo dojmljiv. Kao i drugi brojni zadovoljni gosti i mi ćemo se ponovno rado vratiti u Konobu "Nebuloza".
 
 
KORISNE INFORMACIJE
 
RADNO VRIJEMEpon-petak 11-24, subota 12-24, nedjeljom i praznikom zatvoreno
 
KUĆNI LJUBIMCI: NE
 
KUHINJA:mediteranska
 
SPECIJALITETI:ramstek od divljači na način kuće i file brancina u vakumu
 
CIJENE:  miješani riblji carpaccio - 50 kn
              domaće šurlice sa škampima - 78 kn
              ramstek od divljači na način kuće - 110 kn
 
PARKING: DA
 
 
 
Povratak na prethodnu stranicu

Bili ste ovdje? Ocijenite i komentirajte!