Top Destinacije

Konoba Sole

UMAG

Okus i kvaliteta hrane 9 Naša ocjena
8.25
Usluga9
Ambijent7
Urednost8
Prosječna ocjena korisnika 7.17
Umag nudi zaista veliki izbor vrlo kvalitetnih restorana s prekrasnim terasama smještenim uz more. Mi smo u potrazi za dobrom istarskom večerom, odlučili istražiti unutrašnjost poznatu po fantastičnim konobama i stancijama. Desetak minuta vožnje automobilom od centra Umaga u smjeru grada Buja, nalazi se malo mjesto Materada i „Konoba Sole“. Konoba je uređena u tradicionalnom istarskom stilu i nudi zaista zanimljivu domaću kuhinju.
Za otvaranje apetita, na preporuku ljubaznog domaćina, isprobali smo odličan aperitiv – domaću rakiju Erba Luigia.
Kao predjelo naručili smo Carpaccio od brancina s crnim tartufom, inćune u savoru i marinirane inćune. Predjelo je bilo fantastično. Okusi koji se prekrasno nadopunjuju i garantirano svježa riba. A tek crni tartuf! Takvu aromu je teško opisati riječima. Tartufe ili obožavate ili mrzite. Mi ih strastveno obožavamo.
Ova konoba je poznata po ručno rađenoj domaćoj tjestenini te smo je i mi poželjeli isprobati. Oduševili su nas bigoli s repovima od škampa, vrganjima i crnim tartufom te ravioli punjeni repovima od kozica u umaku od divljih šparoga.
Kako bismo se pripremili za glavno jelo, na preporuku konobara, serviran nam je sorbetto basilico tj. sorbet od bosiljka. Osobit, izvrstan, osvježavajući  i fantastičnog okusa. I zaista, bili smo spremni za glavno jelo.
File od brancina u umaku od pjenušca s divljim šparogama, file od lista punjen sa škampima u umaku od vermuta i tartufa te kao prilog riža sa zaferanom, tj. šafranom.
Okusi su tako dobro sljubljeni da im ne možemo pronaći niti jednu zamjerku. Uz sva jela bio je ponuđen fantastični domaći kruh s maslinama.
Kao desert, odabrali smo poluhladni kolač od svježeg sira s medom i tartufom te poluhladni kolač od čokolade s maslinovim uljem. Ova kombinacija maslinovog ulja i kolača karakteristična je za istarsku kuhinju i zaista nas je oduševila. Naravno, bitna je i kvaliteta maslinovog ulja. Nismo mogli odlučiti koji nam je kolač bolji – oba su bila izvrsna. U Konobi Sole uživali smo u opuštenom ambijentu, prekrasnoj večeri, izvrsnim istarskim vinima i rakijama. Istra je poznata po vrhunskoj gastronomiji i biti će pravi izazov isprobati specijalitete u ostalim destinacijama.
 
 
Povratak na prethodnu stranicu

Bili ste ovdje? Ocijenite i komentirajte!