Top Destinacije

Restoran-izletište Radmanove mlinice

OMIŠ

Kanjon Cetine bb
Tel: +385 21 862 073
www.radmanove-mlinice.hr
info@radmanove-mlinice.hr

Okus i kvaliteta hrane 8 Naša ocjena
8.25
Usluga9
Ambijent8
Urednost8
Prosječna ocjena korisnika 8.75
Radmanove mlinice omiljeno su izletište Omišana. Do njih se možete odvesti automobilom ili turističkim vlakićem jer su smještene 6 kilometara od središta Omiša, na obali rijeke Cetine. 
Restoran je smješten pokraj stare zgrade mlina po kojem je i dobio ime. U uređenoj zgradi nudi se i smještaj u nekoliko soba i apartmana u vrlo moderno uređenim prostorima s klimom, kupaonicom i TV-om.
Svake srijede uvečer tijekom lipnja i srpnja, u Radmanovim mlinicama se organiziraju večeri folkora. KUD Dalmacija iz Dugog rata izvodi tradicionalne pjesme i plesove i možete uživati u autohtonoj atmosferi.
U ovom kraju je snimljeno deset filmova o legendarnom Winnetou, a Radmanove mlinice bile su filmska lokacija u nekoliko filmova.
I upravo kada smo pomislili da ćemo imati lijepu vedru večer – ponovo kiša. Srećom, sva mjesta su u natkrivenom prostoru tako da ćemo moći suhi uživati u večeri.
Odmah prilikom dolaska ponuđen nam je najpoznatiji specijalitet omiškog kraja – Poljički soparnik. U osnovi, to je pita od blitve, mladog luka i peršina, s dva sloja tijesta. Moramo napomenuti da je zaista izvrstan i obavezno ga probajte. Uz soparnik izvrsno prija domaći višnjevac od višnje Maraske.
Fritule su dalmatinski specijalitet – jednostavna slastica od tijesta sa šećerom u prahu.  Ova mala večera prije večere nam se jako svidjela.
Sva jela u Radmanovim mlinicama pripremaju se na tradicionalan način. Njeguje se autohtona kuhinja ovog kraja iako se mora ugoditi i manje upućenim gostima kojima su i dalje ćevapi „autohtoni hrvatski proizvod“.
Domaći kruh priprema se na način kako se to radilo prije više stoljeća. Od kruha se proizvode i jestive posude u kojima se servira hrana.
I mi smo poželjeli isprobati specijalitete kuće:
brudet od jegulja u zdjeli od kruha bio je izvanrednog okusa i odlična kombinacija uz domaći tradicionalni kruh koji je najfiniji kad se toča u brudet! Pohani žablji kraci i žabe s pršutom i maslinom također su poznata poslastica ovog restorana u kojima smo uživali.
Za glavno jelo odabrali smo pastrvu sa žara i slani kuhani krumpir. Uz dodatak malo limunovog soka, jelo je bilo zaista odlično. Od brojnih domaćih torti koje se nude, odabrali smo čokoladnu i voćnu tortu koje smo u slast pojeli.
Ova je večera bila zaista posebna, u prekrasnoj prirodi, uz šum slapova i rijeke Cetine. Čak se i šum kiše koja je počela padati fino uklopio u atmosferu. Ljubaznost usluge je bila gotovo besprijekorna te Vam svakako preporučamo posjetu Radmanovim mlinicama. 
 
 
KORISNE INFORMACIJE
 
RADNO VRIJEME:   01.04. - 31.10.
KUĆNI LJUBIMCI:   Dobrodošli
KUHINJA:   Tradicionalna dalmatinska
SPECIJALITETI:      Domaći kruh ispod peke
                            Jela s ražnja i ispod peke
                            Riječni specijaliteti (žabe i jegulje)
                            Morski specijaliteti
                            Divljač
                            Soparnik
POSEBNOST:   Peka, priprema domaćeg kruha, komin, bazen s
                      pastrvama
PARKIRANJE:   Osigurano
 
OBJEKT JE PRILAGOĐEN OSOBAMA S INVALIDITETOM

 

Povratak na prethodnu stranicu

Bili ste ovdje? Ocijenite i komentirajte!