Top Destinacije

Šibenska kapa

 
Šibenska kapa je najpoznatija inačica crvene kape, vrste narodnog pokrivala za glavu i jedan od najprepoznatljivijih simbola Šibenika. Narančaste je boje s crnim vezenim ukrasima koji se nazivaju bovuli. 

Arheološko nalazište Danilo

 
Nedaleko od Šibenika u selu Danilo Gornje nalaze se ostaci nastambi i fortifikacijskog sustava od pretpovijesti do srednjeg vijeka. Ljudi su živjeli u ukopanim kružnim kolibama od drvenih balvana i pruća. Na ovom lokalitetu pronađeno je dosta predmeta od kosti, nakita i posuđa. Čitav neolitski kulturni krug nazvan je Danilska kultura (4500.-3900. g. pr. K.)

Dražen Petrović (1964.-1993.)

 
Šibenik je rodno mjesto jednog od najvećih velikana u povijesti košarke, legendarnog košarkaškog Mozarta, Dražena Petrovića. Tragičnom automobilskom nesrećom u Njemačkoj 1993. godine prerano nas je napustio, ali njegovim majstorijama uvijek ćemo se diviti.
Svoje prve košarkaške korake započeo je na košu u Preradovićevoj ulici broj 3. Na zidu stoje brojni grafiti u čast Draženu.
 
U obližnjem stanu obitelji Petrović uređena je spomen-soba u kojoj se nalaze Draženove stvari te brojni eksponati iz njegovog života.