Top Destinacije

Plaža Bačvice

SPLIT

Izgled 8 Naša ocjena
7.00
Uređenje7
Čistoća mora6
Zabavni sadržaji7
Prosječna ocjena korisnika 4.22
Najpoznatija splitska plaža je gradska plaža Bačvice, udaljena desetak  minuta šetnje od središta grada. Plaža je smještena u plitkoj pješčanoj uvali i vrlo je popularno u plićaku igrati tradicionalnu igru „picigin“. Igra je omiljena među Splićanima već više od 90 godina. Igraju ga tijekom cijele godine, pa čak i u najhladnijim zimskim mjesecima. Na Bačvicama postoji i reflektor za noćnu igru, a od 2005. godine održava se „prvenstvo svita u piciginu“. Zanimljivo je što se picigin ne igra na bodove i u igri nema pobjednika, već je glavni cilj što atraktivnijim skokovima odbijati lopticu dlanom.
Osim u piciginu, kupači uživaju u pješčanoj plaži i brojnim ugostiteljskim objektima u kojima se pruža osvježenje i hlad. Veći dio plaže je betonirani plato i šetalište na kojem su se udobno smjestili mnogobrojni gosti zavaljeni u ležaljke.
Na plaži se nalazi i popularan noćni klub koji je omiljen među mlađim Splićanima.
Prekrasna pješčana uvala devastirana je ogormnim betoniranim dijelovima. Iako plaža ima plavu zastavu i more je čisto, veliki problem su morske trave koje valovi često izbacuju na obalu, kao i zamućenost mora zbog pijeska.
Osobno nas je rastužilo što ne samo na plažu, već ni u glavni kafić na plaži nije dozvoljen pristup psima pa smo žedni zamoljeni da se udaljimo uz kafića, zajedno sa svojim ljubimcem, malenim Cavalir King Charles Spanielom.
 
 
Povratak na prethodnu stranicu

Bili ste ovdje? Ocijenite i komentirajte!