Top Destinacije

Plaže

BAŠKA VODA

Izgled 8 Naša ocjena
8.25
Uređenje8
Čistoća mora8
Zabavni sadržaji9
Prosječna ocjena korisnika 8.67
Najpoznatije i najposjećenije u Baškoj Vodi su ipak plaže. Teško je reći koja je glavna plaža jer je cijela obala zapravo jedna velika plaža, duga nekoliko kilometara. Baška Voda, i općenito cijela Makarska rivijera, poznata je po iznimno lijepom i sunčanom vremenu, ali baš kada smo mi došli vrijeme je bilo prilično oblačno. Brojnim turistima to nije smetalo. Unatoč ljetnim pljuskovima, more je iznimno toplo i ugodno za kupanje, tako da se samo treba pobrinuti da stvari ostanu na suhom i možete uživati u kupanju. Plaže su jako lijepo uređene i lokalne vlasti se trude svake godine dovesti novi sitni šljunak kako bi bile u što boljem stanju.
Šljunak je srednje veličine na obali, a u moru je sitan pa nema bojazni od morskih ježeva i vrlo je ugodno hodati u plićaku. Veliki valovi nisu rijetkost, što naročito vole djeca.
Plaža ima relativno uzak pojas od mora do šetnice, ali zato svojom duljinom to nadoknađuje. Na gotovo svakom dijelu plaže nude se ležaljke i suncobrani za iznajmljivanje kao i mnogi drugi plažni rekviziti. Tuševe i kabine za presvlačenje primijetili smo na svakom koraku, kao i sanitarne čvorove. Ono što nam se posebno svidjelo je WC za osobe s invaliditetom, što govori o brizi za sve skupine turista. Najveći problem ovih plaža je velika gužva i prava je umjetnost pronaći slobodno mjesto za ručnik. Neki turisti ostavljaju ručnike na plaži cijeli dan pa ponekad i noću kako bi rezervirali najbolja mjesta, ali lokalne vlasti se trude to onemogućiti. Plaža je puna već od 10 sati ujutro i ne prazni se do večeri. Na plažama se vijori plava zastava što govori o vrhunskoj kvaliteti i kakvoći mora.
Iznad plaže je šetnica kojom se može doći do obližnjih Brela.  Šetnica obiluje iznimno velikim izborom ugostiteljskih objekata tako da se ovdje nudi gotovo sve. U blizini je i nekoliko trgovina pa opskrba namirnicama nije problem. Jedina zamjerka je promet koji prolazi cestom uz šetnicu i potrebno je paziti jer vozači često znaju više gledati po plaži nego ispred sebe.
Mještani se stvarno trude da svake godine plaže budu uređene i spremne za sezonu. More je prekrasne modro-zelene boje i vrlo je čisto. Ponuda dodatnih sadržaja na plaži je zaista odlična i u potpunosti će zadovoljiti najveći broj gostiju. 
 
 
Povratak na prethodnu stranicu

Bili ste ovdje? Ocijenite i komentirajte!